טל בריכות - בנייה והקמה של בריכות שחיה פרטיות

בטיחות בבריכת שחייה ביתית

שימוש באמצעי בטיחות לברכה היא הדרך הנכונה להציע את רמת הבטיחות הנדרשת למשתמשים בה וליהנות מחוויית שחייה נפלאה לצד פינוקים נוספים, הנלווים פעמים רבות לבריכות השחייה הביתיות – ג'קוזי, בריכת גלים ועוד. הדבר נכון בעיקר כשמדובר במשפחות עם ילדים, המתבקשות לנקוט באמצעי בטיחות מחמירים עוד יותר כדי לשמור על בטיחותם של הקטנטנים.
כיצד לשמור על בטיחות בברכת שחייה ביתית? כך תעשו זאת נכון:

  • דאגו לילדים שלכם ולמשתמשים בברכה – הקפידו להשגיח על הילדים שלכם, בין אם הם בתוך הברכה ובין אם הם מחוצה לה. למדו אותם את כללי הבטיחות השונים וודאו שהם אינם נמצאים בסביבת הפתחים השונים, הקיימים בברכה. סגרו את הטלפון הנייד שלכם כשאתם נמצאים ליד הברכה ושתפו את החברים ואת השכנים שלהם, הנוהגים לבקר אתכם ולהשתמש גם כן בברכה בכל כללי הבטיחות.
  • למדו את המיומנויות החשובות – למדו לשחות ולמדו את הילדים שלכם לשחות. למדו כיצד עושים הנשמה מלאכותית ודאגו להתעדכן בתחום זה ולפתח את המיומנויות הקשורות בכך. למדו מה עליכם לעשות כדי להציל חיים במקרים של תאונות הקשורות לברכה או אירועים אחרים בסביבתה.
  • השתמשו בציוד מתאים – התקינו גדר סביב הברכה ובקשו גם מהשכנים שלכם לעשות זאת, במידה וגם להם יש ברכה. התקינו כיסוי עם מנעול מיוחד שיכסה את הברכה כשהיא איננה בשימוש והתקינו גם מערכת מיוחדת המתריעה בכל פעם כשהילדים מתקרבים לשפת הברכה. וודאו שיש ברשותכם ערכת עזרה ראשונה, המכילה את כל הציוד הנדרש. הניחו אותה במקום רגיש, שתוכל לעמוד לרשותכם ברגע האמת, אך וודאו שהיא איננה נגישה לילדים. הכינו רשימה של מספרי חירום והדביקו אותה על הערכה. יידעו את כל המבוגרים וגם את הילדים הגדולים באשר למקומה, והסבירו להם מה היא מכילה.

אמצעי הבטיחות האלה ואחרים וגם הקניית הרגלים נכונים לשוחים בברכה או לאלה השוהים בסביבתה יאפשרו לכם ליהנות ממנה ובעיקר להימנע מתאונות מיותרות. אחת לכמה חודשים רעננו את כללי הבטיחות בקרב המשתמשים וודאו שכל מערכות הבטיחות, שהתקנתם בברכה או סביבה, מתפקדות כראוי.

כיסויי חשמלי בטיחותי – דברים שצריך לדעת

בעלי בריכה עם יריעות וויניל, שבהן מותקן גם כיסויי חשמלי אוטומטי, מוצאים עצמם תוהים לא אחת האם להשתמש בכיסוי לשעות הלילה או כשהם אינם נמצאים בבית. התשובה לשאלות אלו, ובעיקר – מתי משתמשים בכיסויי החשמלי הבטיחותי?, תלויה בצרכים הקיימים. בעלי הבריכה הם אלה שצריכים להחליט מתי לכסות את הברכה ומתי להשאיר אותה פתוחה. אולם, יש כמה פרמטרים שכדאי לקחת בחשבון לפני שמקבלים את ההחלטה. למשל: האם הברכה שלכם מגודרת? האם היא מחוממת באמצעות מערכת הפועלת על גז או משאבת חום? האם אתם מסתמכים על השמש שתחמם את המים והאם יש עצים הגדלים בסמוך לבריכה?

במידה והברכה שלכם מחוממת באמצעות מערכת חימום מיוחדת, כדאי לכם להקפיד ולכסות אותה בשעות הלילה עם הכיסוי החשמלי שלה. כך, תוכלו לחסוך בהוצאות החימום לטווח הארוך, שכן הכיסוי ישמור על טמפרטורת מים סבירה יותר וימנע את צניחתן, כפי שקורה לא אחת בשעות הקטנות של הלילה. הכיסוי שמעל הברכה בלילה ילכוד את האוויר החם, שהצטבר בבריכה לאורך שעות היום וימנע ממנו לברוח. חום המים ישמר ומערכת החימום לא תצטרך לעבוד זמן רב מדי כדי לחמם את המים. אם הבריכה שלכם נמצאת ליד עצים או צמחים כלשהם, הכיסוי ישמור על ניקיון מי הבריכה וימנע את כניסת העלים או המזיקים שצמודים לצמחים ישירות אל המים. פרמטר נוסף שכדאי לקחת בחשבון הוא הגדר שסביב הברכה. אם הברכה מגודרת ואין לכם מערכת חימום למים, כדאי להשאיר את הברכה פתוחה במהלך שעות היום, בימים שמשיים. בכל מקרה, מומלץ לשקול לכסות אותה באמצעות כיסויי חשמלי בטיחותי כשהיא איננה בשימוש. כך לא תתאפשר גישה לברכה כשאינכם בבית, ובוודאי גם שלא לקטנטנים שבחבורה.